Popadelica Sessions 31 oktober med Markus Krunegård, Thomas Stenström och Hurula

Markus Krunegård

Krune1-foto-Andreas-Sjodin.131155Markus Krunegård är en väletablerad instutition i pop-Sverige. Produktiv som få och med framgångar både hos radio- och indie-publiken lutar han sig numer mot en låtskatt som få kan tävla med. Med nya albumet ”Rastlöst blod” och hitsinglarna ”Du stör dig hårt på mig” och ”Let’s go nu är jag din yo” har Krunegård fyllt på ytterligare i sin skattkista och då vill vi självklart även höra dem live. Den 31 oktober besöker därför Markus Krunegård Teaterladen i Huskvarna Folkets Park.

Krunegård och Huskvarna Folkets Park går dessutom långt tillbaka. Vad som egentligen hände på det där fyrstjärniga hotellbadrummet vid Vätterstranden vet vi inte riktigt. Men efter Markus spelat på Popadelica 2009 blev kvällen förevigad i texten till ”Hela livet var ett disco”.

Vi är såklart stolta över att få vara en del av Markus musikaliska värld och tror att även nästa besök i vår teaterlada blir en kväll värd att minnas.

Lyssna på Spotify

Thomas Stenström

Stenstromhojizifgy3laolazbeib.131345Thomas Stenströms låt ”Slå mig hårt i ansiktet” är den näst mest spelade Svenska låten på Spotify denna sommar (nästan 7 miljoner spelningar). Det gör såklart att vi spetsar öronen lite extra inför albumet”Fulkultur” som släpps den 27e augusti. Men vi är redan nu så säkra på Thomas begåvning som låtskrivare och mäkta imponerade av det ärliga anslaget som bitvis påminner oss om en Göteborgsk storhet.

Thomas säger själv om sin musik, ”Att våga vara pretentiös är fint. Det handlar om att våga ta saker på allvar och ha storhetsvansinne rent kreativt. Det är så många som säger ”lyssna på mig” i det offentliga rummet och om jag ska få ha en röst där så ha jag en skyldighet att verkligen ta det jag släpper ifrån mig på allvar”. Den 31 oktober är vi redo att lyssna när Thomas Stenström går på scen i Huskvarna Folkets Park.

Lyssna på Spotify

Hurula

Hurularobert-galler1.131628Robert Hurula har ett förflutet i norrländska punkbandet Masshysteri som trots låtar på svenska och titlar som ”Satans barn” och ”Låt dom hata oss” turnérade i både Europa och USA. När Masshysteri lades ner hittade Hurula ny musikalisk riktning som soloartist.

Driven rockmusik med stora refränger och knutna nävar. Smutsen från punkåren sitter kvar under naglarna men dramatiken har skruvats upp och melodierna siktar rakt in i folkhemmet.

Debutalbumet ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” är en skiva som stannar kvar länge hos alla som lyssnar. Den 31 oktober ser vi honom på scen i Huskvarna Folkets Park.

Lyssna på Spotify

Biljetterna släpps måndag 25 augusti kl 09.00

Biljetterna köper du direkt på webben fr o m måndag 25 aug kl 09, eller hos Carlings city + A6, Jönköping.